hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Algarve


Algarve är utposten på det europeiska fastlandet där värmen hänger kvar långt in på hösten. Vid södra Portugals stränder kryddar Atlantens friskhet weekendresan till solen.

SEMESTER En weekendresa till Algarve går inte att jämföra med en storstadsweekend till exempelvis Lissabon, men det man förlorar på kulturen tar man igen på naturen. Algarves stränder är utmejslade av Atlantens vildare vågor som skänker dem mycket mer karaktär än kusinerna runt det instängda Medelhavet. Den södervända kusten bjuder in solen och det är bara att låta sig vaggas av södra Portugals allt mer fokuserade inriktning på soltörstande européer. Längs hela kusten växer det upp resortområden med identiskt välbeskurna olivträd, samtidigt som ödelandet mellan fastigheterna ofta är extremt ostädat.

MATPRISER Länge var Portugal ett outvecklat hörn av Europa med låga priser. Trots att man fortfarande kan se åsnor på vägarna har förhållandet förändrats och prisbilden jämnats ut, men maten är fortfarande märkbart mycket billigare. Då gäller det dock att lämna de mest turistifierade delarna av Algarve. Delar av kusten har till exempel omvandlats till rena engelska kolonier och att handla i de små supermarkets som betjänar turister är svindyrt. Att däremot hitta ett portugisisk Lidl är rena fyndet. Genuina restauranger en bit från kusten kan också ge dig rejäl valuta för pengarna. Fisk och portugisiskt vinho verde funkar alltid.

RUSSINEN UR KAKAN För spontana weekendresor till Algarve gäller att ha lite tur, söka upp en vacker strand, unna sig en lunch på strandrestaurangen (som i de fall den är ensam håller viss kvalitet, kanske på grund av regleringar). Undvik att bo mitt i getton som Albufeira, en gammal fiskeby som vänts upp och ner, nästan bokstavligt. Det är trevligt att åka in och shoppa i gamla stans gränder, men tröttande i längden. Hinner du med mer än stranden, solen och poolen är golfen bra i Algarve och det talas om vackra vandringsstråk uppe i bergen.


SAJTER OM ALGARVE
» Visit Algarve - officiella turistsajten.
» Algarve Resident är en engelskspråkig nyhetstidning på nätet för de många bofasta utlänningarna.


KARTA ÖVER ALGARVE

Visa större karta

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   Väder Faro