hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend på Costa Blanca


Billigt flyg till Alicante gör det möjligt att för en billig penning ta värmande weekendresor till ett populärt hörn av Spanien. Här är en rapport från en weekendresa till Costa Blanca som kanske inte var perfekt, men vad kan man kräva för en spottstyver?

ALICANTE Alicante är ett populärt resmål främst för att det är lätt och billigt att flyga dit. Men er korrespondent tvingas göra er besviken. Åk inte dit. Eller rättare sagt - åk gärna dit om du är erfaren väktare med stora kättingar mellan dig och dina ägodelar. Under ett par dagars besök hann vi bli bestulna två gånger och såg flera andra tjuvar spana lystet efter våra ägodelar. Tjuv nummer ett ryckte helt enkelt en väska ur famnen på ett barn i en sulky. Tjuv nummer två såg vi aldrig röken av, trots att vi hårdbevakade våra väskor på stranden i Alicante. Dyrt och trist blev det. Avstå alltså från Alicante och försök i stället med Torrevieja och Guardamar.

TORREVIEJA Det som var en lugn och fin fiskeby för några decennier sedan är ett nordiska turisters mecka. Kafé Hudik tar hand om det äldre bofasta nordiska klientelet som står lite ostadigt redan vid lunchtid. För yngre besökare finns det ofta svensktalande personal både här och där. Fina stränder i närheten av stan. Kriminella element finns det gott om enligt lokala vittnesmål, men de är i alla fall inte i närheten av aktiviteten i Alicante. Strandpromenaden är helt ok och det finns god mat att hämta enligt uppgift. Men om du önskar ett trevligt ställe på kusten, vänd om och åk till Guardamar.

GUARDAMAR Ännu år 2005 ett någorlunda lugnt och outvecklat semesterparadis, på kusten mellan tjuvhålan Alicante och det något bedagade Torrevieja. Fin strand som inte är helt packad med turister. Hyfsade strandkrogar, till exempel är paella mixtan på restaurant Almanjar riktigt trevlig till en ok peng.


SAJTER OM ALICANTE
» Svenska Magasinet - riktar sig till svenskarna på plats med många tips på aktiviteter
» Officiella turistbyråns sidor om Alicante
» Inicio.es Senaste nytt i Spanien - las ultimas noticias en España.


Visa större karta

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   Väder Alicante