hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Amsterdam


Weekendresor till Amsterdam är ett säkert kort. Du hinner få grepp om de centra delarna, samtidigt som den är bräddfylld med upplevelser. Ett öppet sinne i Amsterdam kommer att berikas av den färgrika staden.

MÅNGFALDEN Weekendresor innebär begränsat med tid. Slösa inte bort den genom att vandra shoppinggatan Damrak fram och tillbaka i tre dagar. Ta dig till andra delar av staden. Upplev till exempel Jordaan i väster. Där finns essensen av det Amsterdam som håller stånd mot likriktningen. Massor av små specialbutiker, gallerier och second-hand. Där kan man vandra en hel dag och ta upprepade öl- eller kaffepauser på något av de bruna (klassiska) eller vita (lite poppigare) Amsterdam-caféerna. Där finns också de bästa restaurangerna samt spännande utomhusmarknader.

Ett annat tips är trakterna kring Muiderport. Det är en enklav i staden med mycket utomeuropeisk närvaro. Den stora marknaden Dapper Markt runt Dapperplein slår dagligen (ej söndagar) upp sina stånd med alltifrån krimskrams till läckra ostar. När du vandrat genom Dapper Markt kan du vila på trevliga cafe Langendijk vid den stora kvarnen.

HISTORIEN Anne Frank-muséet är välkänt och köerna långa, men det är värt köandet att få en inblick i förtryckets klaustrofobi. Man är faktiskt inne i de rum där familjen Frank gömde sig för nazisterna under fem år. Mer upplyftande är att sedan bege sig till Van Gogh-muséet. Förlora dig i Van Goghs vibrerande färgvärld under några timmar - också ett vingslag ur historien som ger perspektiv.

FRIHET & TOLERANS Amsterdam är toleransen stad. Det känns. Det finns många olika människor, men lite rädsla och få höjda ögonbryn. Vissa Amsterdambor klagar dock över att öppenheten är förljugen. Prostitutionen i "Red Light District" och öppen cannabisförsäljning i Coffee Shops ger för många också en trist bismak. Begreppet frihet kan vara väl värt att diskutera i Amsterdam. Varför inte på en Coffee Shop. Det går för sig att gå in och beställa en kaffe!


GUIDEBÖCKER OM AMSTERDAM

Beställ en guidebok direkt till brevlådan. En av grundarna till The Rough Guide-böckerna har skrivit om Amsterdam. Där finns allt du behöver för weekendresor - och lite till.
» Amsterdam - the rough guide
» Andra guideböcker till Amsterdam
» Karta över Amsterdam Ha en Amsterdamkarta med dig i bagaget.


SAJTER OM AMSTERDAM
» The Official Amsterdam Site
» Svensk sajt om Amsterdam - också officiell
» Ta en virtuell tur i Amsterdam


KARTA ÖVER AMSTERDAM

Visa större karta

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Vädret Amsterdam