hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Aten


Akropolisklippan - gudarnas boning - höjer sig majestätiskt över Aten. Det är en fantastisk kvarleva från vår civilisations vagga och den ligger inte längre bort än att du kan göra en weekendresa dit för under tusenlappen. Efter OS 2004 har dessutom Aten förvandlats till en hipp, ren och smart stad.


RENARE Aten har haft rykte om sig som en nedsmutsad och grå stad där värme och avgaser gör det svårt att andas. Efter OS 2004 fick staden en ansiktslyftning. Samtliga öppna platser har rustats upp, tunnelbanan har byggts ut osv.

AKROPOLIS Visserligen kan utsikten från Akropolis fortfarande vara avgasdisig, men å andra sidan hittar du ingen plats som kan erbjuda samma historiska djupseende. Akropolisklippan är det mest självklara målet för weekendresor till Aten. Orkar du gå upp så gör det. OS i Aten gav Akropolisklippan två jättefina promenadstråk kantade av serveringar. Och du har ju inte bråttom när du är på weekendresa, eller hur? Under en weekend hinner du ändå inte med mer än att lukta på en väldigt speciell atmosfär.

FOLKLIV Avslutar du weekendresan på en söndag så missa inte stadens största marknad på Plateia Monastiraki. Aten ligger så pass långt österut att man får känningar av orientalisk basar på de många marknaderna, samtidigt som denna gigantiska marknad bjuder på allt du kan tänkas hitta i t ex Londons Camden. Marknaderna är mest levande tidigt på dagen.


GUIDEBÖCKER TILL ATEN
Läs och lär dig mer om Aten!
» Topp 10 - Athen
Vår rekommendation är denna mycket billiga pocketguide - nyutgiven och svenskspråkig
» Övriga Aten-guider


SAJTER OM ATEN
» City of Athens Officiell Sajt.
» Flagpole Den inofficiella guiden. Mycket bättre.
» Tusentals panoramabilder från Akropolis, Aten och som det verkar samtliga fornlämningar i Grekland. Inspirerande, intressant, soligt.


KARTA ÖVER ATEN

Visa större karta

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 

Vädret Aten