hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Barcelona

Något av det viktigaste med weekendresor är inspiration. Barcelona är en fantastisk inspirationskälla. Möt värmen på uteserveringarna, doppa dig i ett ljummet medelhav och upplev en av Europas mest levande städer - dygnet runt.


GAUDIS ARKITEKTUR Barcelona är världsberömt för sin annorlunda och fantastiska arkitektur. Antoni Gaudi heter den mest berömde arkitekten och du kommer antagligen att lägga märke till hans verk när du går omkring - de är annorlunda. En byggnad är dock obligatorisk för weekendresor till Barcelona. Ta tunnelbanan till "La Sagrada Familia" och titta på den halvfärdiga katedralen. Du kommer inte att ångra dig.

LA RAMBLA Det är egentligen fem gator som tillsammans bildar en samlingspunkt som sjuder dag som natt. Visst är det en turistfälla, men vad gör det. Besök den berömda Saluhallen. Slå dig sedan ner och beställ en öl i eftermiddagssolen. Titta på folk, artister, månglare och Barcelonabor. När du sedan blir trött på det tar du en promenad till de Gotiska kvarteren. Helt annan stämning.

SENA VANOR Anpassa dig till städernas tider även om du bara ska köpa weekendpaket. Barcelonaborna har sena vanor! Här äter du långlunch från klockan 14. Middagen intas inte förrän tidigast vid 21-22. Därefter sitter du på någon av de otaliga barerna. Från nattklubben går man inte hem förrän solen brutit horisonten.


GUIDEBÖCKER OM BARCELONA
Läs mer och lär dig mer om Barcelona inför din weekendresa!
» Barcelona - svensk kartguide
Vårt förstahandsval är en billig, smidig och heltäckande svensk guide till Barcelona som är perfekt för weekendresor. Karta, konkreta tips och bra reflektioner. Allt du behöver helt enkelt. Pris: 81:-
» Övriga Barcelona-guider


SAJTER OM BARCELONA
» Barcelona City - Officiell sajt
» QDQ.com - Vandra omkring i Barcelona med hjälp av tusentals foton som är kopplade till en karta.


KARTA ÖVER BARCELONA

Visa större karta

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   

Vädret Barcelona