hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Berlin

För dig som söker extrema upplevelser inom arkitektur, kultur och nattliv är weekendresor till Berlin ett hett tips. Berlin är en spännande stad i kraftig förändring som bjuder på både djupa insikter och ytliga utsvävningar.

POLITIKEN Hela vår 1900-talshistoria finns invävd i Berlin. Staden ödelades av andra världskriget och det kalla kriget delade den med en mur. Nu är Berlin en återförenad stad som söker sin identitet på ett spännande sätt. Men den vilar på sitt förflutna. Missa inte resterna av muren, titta på Checkpoint Charlie etc. Nazism, kommunism och andra vingslag ur historien kan kännas och beskådas överallt.

STADSDELARNA Ta tunnelbanan till olika stadsdelar. De är mer levande och speciella än i de flesta andra storstäder. Prenzlauer Berg i östra delarna var bohemiskt till och med under kommuniststyret och är nu mycket populärt och "inne" med mängder av restauranger och klubbar. Kreuzberg är präglat av den stora turkiska befolkningen, Schöneberg är de homosexuellas kvarter etc. Efter kriget hade inte Berlin något egentligt centrum. Där gick muren. Nu bygger man ett mini-Manhattan i den nyerövrade citykärnan Potzdamer Platz. Den ena arkitekten efter den andra har fått släppa loss sin fantasi. Missa inte det.

FESTIVALER Många passar in sina weekendresor någon av de många festivalerna. Den som vill kan besöka en mängd musik-, kultur- och gastronomiska festivaler under hela året. Samtidigt är Berlin en stimulerande vardagsstad, vilket inte minst de många svenskar som flyttar dig och bor några år kan vittna om. Staden är genomsyrad av kultur och musik, som inte alltid behöver manifesteras av festivaler.


GUIDER TILL BERLIN

Vårt förstahandsval är en initierad, intressant och djupgående bok som är ett utmärkt resesällskap. Pris: 155:-
» Berlin - av Jan Mosander
» Andra böcker om Berlin
» Karta över Berlin En Berlinkarta kan vara bra att ha med sig redan från början.


SAJTER OM BERLIN
» Officiell sajt - Berlin Tourist information
» Berlin Online - Allt om Berlin på tyska


KARTA ÖVER BERLIN
Visa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 


Vädret Berlin