hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend runt Rhen

På de grönskande sluttningarna ner mot kulturfloden Rhen finns ett område som gjort för weekendresor. Kultur, stad och natur - du hinner med allt över en helg och du kommer att bli förvånad över att du faktiskt befinner dig i Tyskland.

TYSKLANDS TOSCANA var det någon som kallade området sydväst om Rhenlandets största stad Köln. Och en weekendresa dit får ungefär samma struktur som en weekend i Toscana. Längs med Rhen hittar du extremt pittoreska byar - alla med ett lokalt producerat vin som odlas på sluttningarna mot floden. I den anrika storstaden Köln kan du beundra den gigantiska, intrikata Domen, som tog 600 år att bygga och som för tankarna till "Sagan om Ringen". Kultur, vin, grönska och anrik historia. Det ligger något i begreppet Tysklands Toscana.

MUSÉER Bonn ligger mitt i området och har Tysklands bästa muséer och utställningar. Den gamla huvudstaden i Västtyskland har efter att regeringen flyttade till Berlin blommat upp som en universitets-, teknik- och museistad. Haus der Gesichte är en mycket populär utställning om Tysklands historia efter 1945. Hur väst blev väst och öst blev öst och hur Tyskland förenades igen blir belyst med mängder av tidstypiska föremål och smart utformade upplevelser. Du lämnar muséet betydligt rikare (det är dessutom fritt inträde). Det mest besökta muséet i Tyskland är KAH, Kunst und Ausstellungshalle. Ett museum utan permanent samling, men med en rad högklassiga utställningar. Utanför byggnaden hålls konserter hela sommaren med riktigt stora världsartister.

FEST Längs med Rhen pågår alltid någon form av festival, karneval eller annan tillställning. Den stora karnevalen i Köln går av stapeln i februari och staden stannar i en veckas oupphörligt festande. Beethovenfestivalen i september i Bonn är ett stort musikevenemang som föregås av Bonner Sommer där stora världsartister trängs på scenerna under juli. Längs med Rhen anordnar man "Rhein in Flammen" på lördagar hela sommaren. Olika sträckor av Rhen belyses då med bengaliska eldar och från städer och borgar längs med vattnet skjuter man upp fyrverkerier. Hundratusentals människor kantar stränderna och tänder egna eldar samtidigt som hundratals båtar flyter med floden och följer städernas fyrverkerier ett efter ett. Saknar du saligen insomnade vattenfestivalen i Stockholm kan du se samma fyrverkeriproffs flera gånger om på Rhen.

DIREKTFLYG FRÅN STOCKHOLM. Bonn / Köln är navet i lågprisbolaget Germanwings verksamhet. Du flyger billigt direkt från Stockholm eller Göteborg.


GUIDER TILL OMRÅDET

Kan du tyska är det här en bra bok att ha med sig för att hitta rätt i gyttret av upplevelser i området.
» Ut i det gröna - utflykter runt Bonn och Köln


SAJTER OM BONN
» Officiell sajt - Bonn-regionen Bonn är en bra plats att bo i och ha som bas vid besök i området. Välkomstkortet från Turistbyrån ger dig fri transport både till Köln och flera närliggande borgar, byar och vingårdar.
» Tyska vininstitutet Allt om de tyska vintraditionerna runt Rhen - på svenska
» Domcam.de Håll koll på Kölner Domen.

KARTA ÖVER BONN/RHEN/KÖLN


Visa större kartaWEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 

Väder Bonn