hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Budapest

Budapest är en myllrande smältdegel mitt i Europa, i brytpunkten mellan öst, väst och syd. Känn de exotiska strömningarna, upplev de varma baden och ta vara på det låga prisläget. En av de mest prisvärda weekendresor du kan göra.

BADEN För Budapestborna är de så kallade Termalbaden inte bara avkoppling utan ett sätt att umgås. Det finns massor av olika bad i Budapest och man får inte missa att sjunka ner i vattnet efter en dag på stan. Många hotell har bad. Kända är Hotel Géllerts och Palatinusbadet.

CAFÉERNA Budapest är känt för sina många och anrika caféer. Ung och gammal umgås i lokalarna sida vid sida. På "New York Kávéház" förflyttas du till sekelskiftet när Budapest var ett centrum för litteratur och kultur. Lokalen är magnifik. Andra tips är Café Angelika och Café Mûvész vid den storslagna Operan.

PRISERNA Budapest upplever man fortfarande som billigt. Det går att leva gott med restaurangbesök etc utan att ruinera sig. Förutsatt dock att man lyckas undvika turistorienterade fällor.

RAOUL WALLENBERG En av de mest kända svenskarna utomlands verkade i Budapest som diplomat under andra världskriget. Han räddade tiotusentals ungerska judar genom oförtröttligt arbete och genom att utsätta sig för stora risker. Som tack greps han av ryssarna och svenska staten schabblade bort möjligheten att få honom fri. Hedra en av de stora svenskarna genom att besöka hans minnespark.

VÅRA SENASTE TIPS: Fyrstjärniga Radisson SAS Beke i centrum kanske låter dyrt men har bra priser (under tusenlappen natten för dubbelrum) och ligger bra till nära tågstationen och stora korsningen Oktogon. Därifrån kan du promenera ner för huvudgatan Andrassy och se allt från lyxiga butiker till Budapest-operan. Till vänster har du mysiga Frans Liszt-torget med många restauranger och barer - och där maten på flera ställen är riktigt bra och prisvärd. Lite längre ner för Andrassy-gatan har du också trendiga Klassz, en vinbutik och restaurang allt i ett.


GUIDE-BÖCKER OM BUDAPEST
Du vill suga märgen ur Budapest under en weekend. Här är instruktionsboken.
» A Great Weekend in Budapest
» Andra guideböcker om Budapest
» Karta över Budapest En professionell Budapestkarta som kan vara bra att ha från början.


SAJTER OM BUDAPEST

» Ungerska turistbyråns officiella svenska sajt
» Budapest Week - fristående onlinepublikation

KARTA ÖVER BUDAPEST


Visa större kartaWEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 


Väder Budapest