hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Dublin

Irland har gått från hungersnöd, förtryck och våld till att bli Europas snabbast växande ekonomi. Staden har ett berömt kulturliv och en charm som gör weekendresor dit till ett varmt minne för livet.

STROSA Dublins centrum är jämförelsevis litet och platt. Förflytta dig därför till fots och flyt med dublinborna. Det är då atmosfären verkligen kan få fäste i dig. Shoppingen är omväxlande, gatumusikanterna duktiga och människor i Dublin uppskattar korta samtal med utlänningar på weekendresa.

BRYGGERIET Visst kan du besöka slottet, katedralerna, muséerna och andra sevärdheter, men om sanningen ska fram kanske muséerna är intressantare på andra platser. Kolla istället hur de gör öl på Guinness Brewery. Rundturen slutar i toppen av det stora bryggeriet där du får slå dig ner med en stor, kall Guiness och beundra utsikten över staden.

TEMPLE BAR I Dublins absoluta centrum ligger Temple Bar-området. Det är fyllt av restauranger, barer, gallerier, marknader och folkliv. Det kommer alltid att finnas något område i Dublin som är "hetare", men staden Dublin satsar på att göra Temple Bar till ett kulturcentrum och på barerna finns en bred mix av människor. Stämningen är hög - eller till och med mycket hög när allsången bryter ut efter midnatt..


GUIDER TILL DUBLIN

Den mest aktuella svenska guide som passar för weekendresor till Dublin har en helt omöjlig titel:
» Dublin : Kyrkor, Musik, Teater, Pubar, Festivaler, Restauranger, Museer, Nattliv...
» Andra guideböcker till Dublin


KARTA ÖVER DUBLIN


Visa större karta

SAJTER OM DUBLIN
» Visit Dublin - officiell sajt
» St: Patricks day Den stora helgen som inträffar i slutet av mars orsakar fem dagars karneval i Dublin.
» Irish Times. Stor portal med nyheter och guider till Irland och Dublin
» Dublin Events. Vad händer i Dublin?


SPRÅKKURSER
Engelska. Om du vill värma upp, träna bort den svenska dialekten, eller bara vässa turistfraserna så finns mycket hjälp att få här:
»  Linguaphone

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Vädret Dublin