hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Geneve

Geneve är en ovanligt lyckad stad i den ovanligt lyckade smältdegeln Schweiz. Det är också en ovanligt lyckad destination för weekendresor. Speciellt om du har ont om tid. De flesta bolag flyger på denna internationella mötesstad och tillgången på hotellrum är oftast god på helgerna.

SYMPATISKT Det är som att de internationella influenserna filat bort avarterna av den franska högdragenheten, den italienska skränigheten och den tyska besserwisser-attityden. Geneve är en mild och mogen stad, en mjuk smältdegel. Lyxjuvelerare och prostituerade samsas med kulturkvarter och FN-tjänstemän. Vissa skulle kanske kalla staden tråkig, men den är framförallt uppfriskande. Arkitekturen är klassiskt centraleuropeisk och klimatet är perfekt för en värmande vårresa eller en höstweekend bort från mörkret.

ALPERNA Runtom staden reser sig de snöklädda bergen och mitt i den slingrar sig floden Rhône. Du kan titta ner i kristallklart, nästan karibiskt, alpvatten från någon av de många broarna över staden. Var du än rör dig ser du också den enorma fontänen Jet d'Eau, med en vattenkaskad som når över 100 meter över Genevesjön. Enorma mängder energi lär gå åt till detta, men Geneveborna är förlåtna. Den extremt välfungerande och spårbundna kollektivtrafiken kompenserar säkert utsläppen många gånger om.

GLOBAL BY Utbudet i Geneve är stort och du kan givetvis äta alltifrån schweizarnas fonduer till indiskt. Vårt tips är dock att besöka anrika Café de Paris. Här serveras endast en rätt, nämligen entrocote med det hemliga orginalreceptet på Café de Paris-smör och hemgjorda pommes. Mycket gott tillsammans med en flaska schweiziskt rött. Barer finns det gott om. I Carouge en bit bortom centrum har det växt upp jazziga bohemkvarter, mycket idylliskt. Du kan också hänga runt den lite ruffigare centralstationens barkvarter och träffa på rotlösa FN-tjänstemän. Flygplatsen ligger några minuter bort med tåget, lågprisbolaget EasyJet har Geneve som hubb och flyger därför billigt direkt från Stockholm på bra tider och de flesta andra bolag har också Geneve som direktdestination. Geneve är därför en smart weekend-getaway för den spontane.


SAJTER OM GENEVE
» Geneves officiella turistsajt. Du kan boka weekend-shopping-paket

» Tribune de Genève. Lokaltidningen som bara finns på det dominerande språket i staden - franska.KARTA ÖVER GENEVE

Visa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   Vädret Genève