hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Göteborg


Göteborg är bra på att promota sig själv och de brukar tycka om att visa på att Göteborg är svenskarnas favoritstad i Sverige. De flesta svenskar har mutats i den omröstningen redan som barn - när de var på sin första resa till Liseberg, Nordens största resmål. Men Göteborg har rätt - det är ett trevligt ställe. Här har du några insidertips från redaktionens urgöteborgare om du ska till Göteborg en weekend:

MATEN OCH VINET
Göteborgarna är bortskämda med fantastiskt bra restauranger, och de serverar inte bara fisk från Feskekörka. Dessutom är priserna avgjort lägre än i Stockholm. Och servicen är enastående på stans bättre krogar. Bara att packa väskorna och åka dit med en tom mage. För dig som gillar vin så finns det mycket bra ställen att välja på. Kolla in Star Wine Lists guide till Göteborgs bästa vinbarer.

HAGA Det går inte att komma runt att Abbe och Hebbe valde rätt stadsdel för sin klassiska tv-serie (är du för ung, googla). Haga är en urmysig central stadsdel med kullerstensgator och gammal arbetarbebyggelse. Kaféerna är många och på sina håll har kanelbullen muterats till enorma proportioner. På kvällen fick dock inte så mycket att hämta i Haga.

LINNÈSTADEN Linnéstaden är ett annat trevligt promenadområde kring Linnégatan - många kaféer, några hyggliga restauranger och några riktigt bra - bäst av dem alla är Hos Pelle.

VASASTAN påminner om Linnéstaden, pampiga stenhus på andra sidan Haga. Här finns en hel del barer och coolare personer när de går ut - t ex för att spisa på Kock & vin på Viktoriagatan. Samma gata huserar Klara - ett av de mer genuina Göteborgsställena, missa det inte för en öl.

AVENYN Om shopping är ditt stora intresse så ska du hålla dig innanför Vallgraven. Kungsgatan, Vallgatan och allt däromkring är sprängfyllt av butiker för alla smaker. Avenyn rinner som en stor flod från Götaplatsen ner till Kungsportsplatsen. Där flanerar man, men man undviker restaurangerna nästan helt - med undantag för Fond och Tvåkanten.

UTANFÖR CENTRUM I Göteborg heter city centrum. Detta så till den milda grad att chefredaktören på Göteborgs-Posten gick ut med en påminnelse till sina medarbetare om detta faktum - för att inte råka ut för att stockholmskans "city" fick fäste i befolkningen.

Lämna centrum och upptäck riktiga göteborgska stadsdelar och vyer. Åk gärna spårvagn västerut, längs hamnen och spatsera i Masthugget (om du har starka ben), Hängmattan, Majorna och pittoreska Klippan. Åk ännu längre västerut om du vill se början på skärgården - ute i Saltholmen går skärgårdsbåtarna som tar dig till Brännö och Styrsö men inte Källö-Knippla. Norra Skärgården servas av bilfärjor på andra sidan Hisingen. Och bilar gör det hela mycket mindre pittoreskt.

HÅKAN HELLSTRÖM Till sist - ladda din spotify med alla Håkan Hellströms skivor och låt hans musik guida dig när du ramlar längs långgatorna och gårdakvarnar och skit. Ha en trevlig tur!


SAJTER OM GÖTEBORG
» Göteborgs officiella turistsajt. Göteborg & Co brukar få mycket beröm för sin satsning på att göra staden attraktiv för turister.

» GP. Göteborgsposten är en stark lokaltidning i området.


KARTA ÖVER GÖTEBORG

Visa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se