hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Helsingfors


Helsingfors har den där gamla storslagna stilen, inspirerad av närheten till Ryssland, som påminner om till exempel Wien. Mannerheimstatyn skulle göra vilken Putin-aspirant som helst grön av avund. Helsingfors är mycket lämpad för weekendresor, lagom kompakt och lätt att hitta i. Och precis som Norge, som också frigjort sig från de nordiska grannarna, är finländarna stolta medborgare.

ESPLANADEN Om man börjar promenaden uppe vid svenska teatern öppnar sig Esplanaden strax bakom och leder vacker ner mot vattnet och Salutorget som vi kan utnämna till geografiskt centrum för weekendresor till Helsingfors. Härliga kaféer och uteserveringar, när vädret tillåter. Lummig grönska. Liv och rörelse. Ta dig tid att insupa atmosfären och arkitekturen, betydligt skönare än att rusa runt i affärerna på shoppinggatorna i närheten.

SVEABORG Åk med båten från Salutorget och landa i historisk miljö en kvart senare. Sveaborg är en försvarsanläggning på sex öar kring haminloppet som förärats med en plats på Unescos världsarvslista. Och till skillnad från mer och mer bisarra listningar förtjänar Sveaborg sin plats. Öarna har under sina dryga 250 års militärhistoria många blodiga inslag men för svenska intressen kanske inte tillräckligt många. 1808 kapitulerade nämligen den svenske kommendanten Cronstedt utan strid inför ryssarna. Nåväl. Fint är det.

BRUNNSPARKEN När du tröttnat på shopping, spring, barer och gud vet vad kan det vara skönt att koppla av i den vackra Brunnsparken. Glid runt och titta på båtarna och njut av närheten till havet, innan det är dags att runda av weekendresan i Helsingfors. Kanske tar du då något av de flytande nöjespalatsen tillbaka till Sverige. Om konceptet 'finlandsfärjor' inte tilltalar dig finns utmärkta flygförbindelser till Sverige.


SAJTER OM HELSINGFORS
» Virtual Helsinki På svenska. Jättesatsning från början av seklet på att skapa en virtuell upplevelse av Helsingfors. Och det funkar! Snurra omkring bland panoramalandskap och information och läs på hemma istället för att slösa dyrbar weekendrese-tid på plats.
» Helsingfors officiella turistbyrå Givetvis finns allt på svenska även här.


KARTA ÖVER HELSINGFORS


HELSINGFORS
Visa större kartaWEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   Väder Helsingfors