hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend på Ishotellet


Ishotellet i Jukkasjärvi, eller Icehotel som det heter, vann utmärkelsen för Sveriges bästa upplevelse 2008, så förväntningarna var inte direkt låga när Weekend-resor.se åkte till Jukkasjärvi. Men det är bara att konstatera - en weekend i ishotellet är en magisk upplevelse.

ISEN Ishotellet är en institution som har hunnit bli över 20 år gammalt där det ligger vid Torneälvens strand. Varje vår skördas 80 cm tjocka isblock för att lagras över sommaren till det blir tillräckligt kallt för att börja bygga nästa års ishotell. 70-talet rum och några magiskt utsmyckade konstsviter byggs, vid sidan om den vackra pelargången och den coola isbaren, sponsrad av Absolut.

Mängder av språk pratas i korridorerna, allra mest drottningens engelska då ishotellet lyckats sälja in konceptet stenhårt i England. Men weekend-resor träffade folk från Sydafrika i bastun och ett par från Guatemala på ett hundspann, så det finns besökare från all världens fjärran länder.

AKTIVITETERNA Ishotellet erbjuder mängder av aktiviteter, skoterkörning och hundspann bara för att nämna några, som enkelt bokas i receptionen av den mycket tillmötesgående personalen. Överhuvudtaget är servicen rakt igenom enastående, och man är som luttrad stockholmare smått chockad över hur trevlig och påläst all personal är.

Det finns två restauranger, en enklare på hembygdsgården några hundra meter bort mot kyrkan och en större med fina avsmakningsmenyer på i anslutning till ishotellet. Vinlistan på restaurangen är kort men mycket bra och till rimliga priser.

UNICITETEN Priserna på rummen och aktiviteterna kan inte beskrivas som annat än dyra. Men å andra sidan är konceptet helt igenom unikt och lysande genomfört. Så om du ska göra en weekendresa någonstans i Norden, lägg sparpengarna på ishotellet.

Vi kom till ishotellet med höga förväntningar. De blev ändå överträffade. Och vi börjar redan spara till en ny resa till Jukkasjärvi. Eftersom hotellet byggs på nytt varje vinter räknar vi med helt nya upplevelser i framtiden.

Till Jukkasjärvi tar man sig enklast med flyg från Arlanda om man är stockholmare, antingen med SAS eller Norwegian. Boka transfer från flygplatsen direkt med ishotellet, det kostar från 120 kronor per person.

KARTA ÖVER ISHOTELLET

» Officiella sajten


KARTA ÖVER ISHOTELLETVisa större kartaWEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Väder Jukkasjärvi