hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend på Island


Island är ett annat land. Väl hemma kan det kännas som att man bara har drömt. En weekend på Island är heta bad i lavalandskapets kalla miljö, heta nätter i Reykjaviks täta nöjeskvarter och het sinnlighet mitt i allt det karga och storslagna.

BADEN De naturligt uppvärmda heta källorna på Island är ett signum för landet. Det enklaste för dig på weekendresa är att göra ett stopp på "Blå Lagunen" som ligger strategiskt mellan flygplatsen Keflavik och huvudstaden Reykjavik. Den varsamt tillbyggda och förbättrade "naturliga" källan skimrar i blått och bjuder på fantastiska sensationer. Mjukt ljummet vatten blandas med heta stråk. Ligg i den kalla luften och sola medan het ånga mättad med salter plockar bort all stress som eventuellt finns i kroppen.

UTELIVET Det är full fart i Reykjaviks nattliv. Krogarna bågnar och det är mycket köer. Priserna är inte så tokigt höga som de kanske varit tidigare, men en femtiolapp får du ändå betala för din öl. Du kan både frottera dig med flärdfulla design-intresserade människor och popstjärnor som gärna besöker Reykjavik, eller med fiskare som gillar att ta några öl. Ett bar-tips är Kaffibarinn som ägs av Blur-sångaren Damon Albarn. Ett tips på nattklubb är Nasa.

FANTASY-LANDSKAPET Du måste hyra en bil när du är på Island. För weekendresor passar det inte att köra runt hela ön, men du kan uppleva mycket av det extremt speciella, trädlösa landskapet ändå. Testa den "Gyllene Triangeln". En rutt som passar för en dags körning. Då får du se Gullfoss - Islands största vattenfall, Geysir-källorna som sprutar 30 m upp i luften och Thingvellir, en gammal mötesplats som fortfarande används när utländska dignitärer kommer till Island.


GUIDEBÖCKER TILL ISLAND

Beställ en guidebok direkt till brevlådan.
» Iceland - the rough guide
» Karta över Island.


SAJTER OM ISLAND
» Officiell turistsajt
» Gjort av "vanlig" islänning. Mycket länkar.
» Iceland world wide - Mycket fina foton
» Icelan review - tidning om IslandKARTA ÖVER ISLANDVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 

Väder Reykjavik