hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Köpenhamn

Vi svenskar älskar Danmark och Köpenhamn. Vad är det egentligen som får oss att gå i spinn? Förmodligen en kombination av dom röda korvarna, den goda ölen och sättet expediterna säljer kläder. "Liger du det godt? Ja, men så passer det!"
Köpenhamn är Nordens storstad och det finns hur mycket som helst att uppleva - gång på gång. Och läget är ju perfekt för en weekendresa, även om man har en tajt budget.
Här är några tips till kommande weekendresor. Lägg gärna till några egna!

VINBARER OCH VINRESTAURANGER Köpenhamn är en av världens gastronomiska huvudstäder och dessutom en av de mest trendkänsliga och kunniga städerna i Europa när det gäller vin. Faktum är att det inte finns någon stad i Norden som smäller Köpenhamn när det gäller vin på restaurang eller barer - vare sig det gäller naturvin eller mer klassiska vinsmaker. Kolla in den här guiden på Star Wine List för att hitta Köpenhamns bästa vinbarer.

STRÖGET Du hittar allt på Nordens längsta gågata Ströget: kaféer, pubar, varuhus, restauranger och pittoreska torg. Och shopping framför allt. Skippa H&M, det har du hemma och behöver inte åka på weekendresor för att hitta. Gå direkt till Illum på Östergade 25 - stadens mest exklusiva köptempel. Och Magasin du Nord, klassikern. Eller direkt till alla specialbutiker, från second hand på tvärgatorna till dyraste Kenzo.

Restaurangerna på själva Ströget är naturligtvis turistfällor. Ta dig runt hörnet till Gråbrödre torg, så har du flera populära restauranger och kaféer, med mysigaste torget framför.

Om du har börjat promenaden på Kongens nytorv så slutar Ströget på Rådhusplatsen. Till vänster har du Tivoli, Nordens trevligaste nöjespark, alltid värd ett besök. Och faktiskt med trevliga, enkla restauranger på området. Lunchsugen? - En weekendresa till Köpenhamn utan smörrebröd och pilsner är ofullgånget. Enkelt och gott, på vilket ställe som helst.

NYHAVN Okej, turistiskt så det förslår. Men trevligt ändå, och en bra start på en promenad till hamnen, slottet Amalienborg och Den lilla sjöjungfrun som ligger åt samma håll. Längs Nyhavns kajer trängs gamla skutor. I husen trängs restauranger och ölsjapp. Men det är ändå ganska mysigt att släntra i Nyhavn en kväll. Om du kommer med färjan så är detta ett landmärke för att hitta tillbaks till båten.

GÅ VIDARE Många tenderar att fastna i turiststråken under weekendresor. Testa då att ta dig bort från Kongens Nytorv, Nyhavn, Ströget och Tivoli. Vesterbro och Nörrebro är minst lika inne som city - och chansen att träffa genuina Köpenhamnare och färre turister gör det värt omvägen. Missa heller inte fristaden Christiania. För vissa ett missbruksproblem. För andra ett alternativt andningshål mitt i storstaden.


GUIDEBÖCKER OM KÖPENHAMN

En annorlunda guidebok som ger mer läsning och känsla.
» Med Jolo Till Köpenhamn : En Guide- Och Essäbok
» Andra böcker om Köpenhamn


KARTA ÖVER KÖPENHAMN


Visa större karta


SAJTER OM KÖPENHAMN
» Allt om Köpenhamn
» En kul berättelse om en tripp till Köpenhamn

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Väder Köpenhamn