hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Lissabon


Lissabon är en weekendresa för dig som vill koppla av i ett klimat som är behagligt på alla sätt. Vädret, läget, människorna och tempot är varmt och lugnt. Weekendresor till Lissabon ger en genuin känsla som säkert beror på att den europeiska storstadsmoderniteten inte riktigt nått dit. Men den är på väg.


SPÅRVAGN Att susa runt på gamla spårvagnar upp och ned för de sju kullarna är den perfekta introduktionen. Kliv på spårvagn nummer 12 eller 28 det första du gör när du börjar din weekend i Lissabon. Hoppa av vid borgen Sao Jorge och kliv på nästa vagn. Hoppa av igen i den gamla moriska kulturstadsdelen Alfama och fyll på energi på något anrikt kafé. Väl framme vid ändhållplatsen i nöjesstadsdelen Barrio Alto kan du njuta av en drink på någon av de många krogarna.

FADO De melankoliska och samtidigt medryckande klinkandena från Fado-spelande gitarrister bildar soundtracket till din weekendresa. Portugisisk blues! I Bairro Alto kommer du definitivt att höra den sippra ut från flera av de klassiska barerna. Bairro Alto är ett barområde som uppstod spontant ur ett bostadsområde när Portugal blev kvitt diktaturen.

MODERNA LISSABON Det gamla, genuina känslan i Lissabon samsas numera med utveckling. Lissabonborna roar sig gärna i nya "Docas" nere vid vattnet. Ta också tunnelbanans röda linje och hoppa av vid Expo-området vid station Oriente. Där finns en jättelik futuristisk galleria med berömt akvarium dit du kan gå för svalka. Passa också på att se stadion i samma område.


GUIDEBÖCKER OM LISSABON

Återigen tipsar vi om kartguide-serien. Här hittar du karta över Lissabon samt alla grundfakta du behöver. Plus personligt om Lisabon av DN-journalisten Nina Yunkers.
» Lissabon
»  Andra böcker om Lissabon


SAJTER OM LISSABON
» Officiell turistsajt - Lissabona Turismo
» Portugals enda engelskspråkiga nyhetstidning
» En samling länkar till video, ljud och bilder om Lissabon. Lär dig fraser, lyssna på Fado, res i virtuellt.


KARTA ÖVER LISSABONVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Väder Lissabon