hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i London


London är Europas mesta storstad. Ett myller av högt och lågt, engelskt och internationellt; på gatorna, bland restaurangerna, på pubbarna och klubbarna. Låt dig förföras av Europas stora mångkulturella metropol. Weekendresor till London kan inte misslyckas.

Vinbarer och vin-restauranger i London
London har historiskt varit ett centrum i vinvärlden och är så fortfarande. Det finns ett sammelsurium av vinbutiker och vinhandlare i staden, och ett besök på Berry Brothers & Rudd liksom Hedonism är bara att rekommendera. Men för dig som tycker om att gå ut och dricka vin finns det också ett enormt utbud. Kolla in Star Wine Lists guide till Londons bästa vinbarer.

MULTIKULTUR London är en global magnet som drar till sig människor från hela världen och dessutom människor av alla olika typer. Därför bubblar London av allehanda olika stilar, maträtter och människor. Det är något av det charmigaste med weekendresor till London. Att röra sig i gyttret och fyllas av intryck.

MARKNADSEKONOMI Visst är London är ett ekonomiskt centrum i Europa, men marknadsekonomin är roligast på platser som Camden och Brixton. Det är stora marknadsområden där du hittar ALLT. Originalkläder från 60-talet samsas med getkött, musik, lull-lull, krims-krams och de mest fantastiska prylar du kan tänka dig. På helgerna kan det vara VÄLDIGT trångt.

LONDON UNDERGROUND London lever många liv. Överallt samtidigt. Staden är så stor, komplex och trafikerad att en tillfällig besökares bästa vän blir den världsberömda tunnelbanan. London Underground tar dig snabbt till olika stadsdelar när du inte orkar gå längre. Och resan i världens äldsta tunnelbana (började byggas 1863) är väl värd ett besök i sig själv.

SOUTH KENSINGTON Weekend-resors ena korrespondent gillar att hålla till i lyxiga South Kensington när han besöker den brittiska huvudstaden. Här finns lyxiga och ombonade hotell som Number 16 och Kensington Hotel, men räkna inte med att hotellrummen är perfekta bara för att de kostar 250-350 pund natten - detta är ändå London där sunkhotellen är standard och lyxhotellen är skamfilade och lyhörda. Här i kvarteren lär du få höra minst lika mycket franska som engelska - här ligger franska skolor, kulturhus, teatrar, kaféer och ambassaden. Och om du är sugen på att shoppa en Lamborghini eller en Ferrari så är det bara att knalla in till en av handlarna.

I South Kensington finns det riktigt bra restauranger, till exempel de tre trevliga spanska ställena i hörnet av Old Brompton Road och Bina Gardens, testa tapas på Cambio de Tercio. Vill du äta brittiskt och gemytligt men utan flottiga chips - gå till Bumpkin, också den på Old Brompton Road.

Från South Kensington har du lätt att komma in till city, du har trevliga naturhistoriska muséet, och du har lätt att ta dig till både Heathrow och Gatwick.

HYDE PARK Missa inte en fin promenad i Hyde Park, eller varför inte en joggingtur om Fish n Chips har blivit för många. Här kan du vila lite mellan shoppingen i Notting Hill och lyxlirandet söderut i South Kensington. Och du lär få sällskap av någon av parkens otaliga ekorrar.

TRANSFER TILL OCH FRÅN FLYGPLATSERNA Ett tips från Heathrow är att inte ta svindyra direkttåget. Tunnelbanan går faktiskt både snabbt och smidigt in till stan. Ganska i alla fall.

Från Gatwick är det smidigt att ta 30 minuterståget Gatwick Express direkt till Victoria Station, men det är rätt dyrt. Om du ska någon annanstans i London - kolla först tågförbindelserna direkt via www.nationalrail.co.uk Det kan vara så att det är enklare och billigare att ta vanliga tåg och byta vid Clapham Junction.

Till och från London City Airport är det en glädje att komma, små flygplatser är världens bästa uppfinning. Korta köer!!! Ta spårvagnen till lämplig tunnelbanelinje och åk vidare.


GUIDER TILL LONDON

Vår rekommendation är en annorlunda synvinkel på en Londonweekend. Genom promenader i London lär du känna staden på dess rätta nivå.
» Promenader i London - av Celia Woolfrey
» Andra guideböcker till London
» Om du köper ett "Londonpass" får du en gratis guidebok. Londonpasset har också fria inträden, fria kollektivresor etc.
» Karta över London En ordentlig londonkarta kan vara guld värd att ha med sig från början.

» BBC låter dig ladda ner londonkartor gratis.


SAJTER OM LONDON
» London Tourist Board - officiell sajt
» London web directory. Stor samling länkar till olika typer av guider och information.
» London karta. Skriv ut och ta med.


» TIPS: En annorlunda resa till England gör du över havet - beställ eller ladda ner gratis broschyr från DFDS här


KARTA ÖVER LONDONVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   

Väder London