hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Lübeck

Det är svårt att tänka sig ett mer optimerat mål för en weekendresa än tyska Lübeck. Staden ligger mycket nära Sverige och har bra förbindelser samt en koncentrerad innerstad som är precis lagom stor för två dagars promenader. Hela Lübecks innerstad har klassats som världsarv.

HISTORIEN Redan på 1300-talet steg Lübeck fram som den ledande staden runt Östersjön - en av de första riktiga stormakterna. Det var centralpunkten för den så kallade Hansan och rikedomarna ansamlades i staden vilket ledde till mängder av praktfulla kyrkor och andra byggnadsverk. Historiens vingslag slår i många städer, men just här känner man att allt är lite extra gammalt. De patinerade fasaderna har en medeltida aura och man förundras över vilka resurser som måste ha gått åt för att bygga så praktfullt så tidigt. Vill du fördjupa dig i allt historiskt får du vara kvar i flera år. Över en helg bildar historien en fin klangbotten till din vistelse.

JULMARKNAD Mest känt har på senare år Lübecks julmarknad blivit. Då invaderas Lübeck av shoppingsugna svenskar, något våra trupper konsekvent misslyckats med genom historien. Missa inte stämningsfulla Heiligen-Geist-Hospital, ett gammalt medeltida jättesjukhus som under advent görs om till julmarknad med allsköns tyskt julhantverk. Kom dock ihåg att det finns julmarknader i princip alla tyska städer, så det är inget unikt. Man kan åka till Lübeck andra tider på året och inte känna att man missat något. Ett hotelltips är Scandic Lübeck. Den välhållna poolen i källaren är perfekt för barn som tröttnat på att traska runt och bastun funkar fint för de vuxna

MARSIPAN Något som däremot inte finns någonannanstans är den berömda Marsipanen. Jovars, du kan ju köpa Lübecker Marzipan online också, men ett besök på Niedereggers Marsipanhus vid Rådhuset kommer att lysa upp tillvaron för alla som gillar denna mandelbaserade njutning. Här smälter den i munnen och finns i hundratals olika sorter. Man kan aldrig köpa med sig för mycket.
SAJTER OM LÜBECK
» Officiell turistinformation
» Lübecker Nachrichten Lokaltidningen. Kan du inte tyska så använd Google Translate.


KARTA ÖVER LÜBECKVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Väder Lübeck