hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend på Madeira

Ett perfekt resmål för den som tycker om kontraster och att blanda sport, kultur och livsnöjen, Madeira har mycket att erbjuda för en långhelg mellan Europa och Afrika. Med en ständig temperatur kring 25 under sommaren och 19 under vintern kan dessutom Madeira besökas året runt.

HÄFTIG NATUR På sin lilla yta samlar Madeira häpnadsväckande olika landskap, från huvudstaden Funchals botaniska trädgårdar fulla av exotiska blommor till den lummiga laurissilvaskog eller dramatiska vindsvepta uddar vid havet. Ett klassiskt sätt att upptäcka Madeira är att vandra längs ”levadas”, gamla bevattningskanaler vars nätverk är mer än 200 mil långt. Våra favoriter är den lätta Levada de los Tornos som leder genom eukalyptus träd och en gammal liten tunnel eller charmiga Levada de 25 Fontes som träffar många naturliga källor innan det slutliga stora vattenfallet.

LIVET VID HAVET För att koppla får du välja mellan naturliga havsvatten pisciner i Porto Moniz t ex eller flera svarta stränder som antyder öns vulkanisk ursprung: vår tips är den lilla stranden vid Caniçal, efter att ha njutit på utsiken av östra udden, Ponta de Sao Laurenço. För barnen blir en båttur på en replika av Columbus Santa Maria skeppet en oförglömlig upplevelse.

VIN OCH MAT Madeiravinet är en 500 hundra år gammal delikatess som förtjänar flera provningar för att uppskatta alla druvor och nyanser. Blandy Wine Lodge i Funchal, verksamt i snart 200 år ger en intressant introduktionkurs som kan sen fördjupas hos Henriques och Henriques, Oliveiras eller Borges i central Funchal. Det blir helgens utmaning att bestämma vilket var och en föredrar till bolo de mel (den lokala honungskaka) eller som aperitivo innan ett utsökt köttbit på spets (espetada) på bl a restaurang O Lagar i Câmara dos Lobos. Funchalborna rekommenderar Londres för utmärk vardagsmat och rättvist hyllar den Michelin guide nämnd Il Gallo d'Oro.


SAJTER OM MADEIRA
» Officiell turistinformation
» Madeira Live Öns äldsta onlinetidning.


KARTA ÖVER MADEIRAVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Vädret Funchal