hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend på Mallorca


Dra till Mallorca över helgen? Det är ingen dålig idé för en weekendresa, vid sidan av charterbolagen finns det numer även direktflyg med lågprisbolagen Norwegian och Ryanair från Stockholm. Och oavsett vad du har för förutfattade meningar - Mallorca är definitivt värd en resa.

PALMA DE MALLORCA Många svenskar har varit på Mallorca utan att ens ha besökt den vackra gamla huvudstaden, stor som Malmö ungefär. I stället för att skickas med buss till de sunkiga hotellkvarteren i Alcudia, Palmanova eller Magaluf, stanna kvar i Palma de Mallorca. Här finns den vackra katedralen med ett imponerande nytt moderntkonst-kapell av lokale konstnären Barceló. Här finns de stimmiga barkvarteren i Santa Catalina. Här finns lyxiga shoppingen kring Jaime III och Paseo Borne. Här finns matkvarteren i La Lonja. För bra billig tapasmat, hitta din lokala Lizaran (baskiskt ställe, men du hittar annat än baskiskt där). För lite lyxigare dito, testa Bodeguilla.

För lyxigare boende finns bland annat de svenskägda lyxhotellen Portixol lite utanför stan, och Puro i La Lonja. Ett annat bra hotell är Jaime III vid Paseo Mallorca. Men bara för att du bor i Palma behöver du inte överge playan. Playa de Palma ligger snett nedanför katedralen och är helt ok.

DEIA Om du vill springa på en filmstjärna eller höra Eric Clapton jamma i en bar så är Deia platsen för dig. Men den är även platsen för alla andra. Bergsbyn på norra sidan av ön är sagolikt vacker med vindlande gränder och hus som hänger på sluttningarna. Utsikten över Medelhavet är helt enkelt sagolik. Dessutom finns det fina hotell och stjärnkrogen Es Raco des Teix för dig som vill lyxa till det. Missa inte en tur till Deia om du tar en weekend på Mallorca.

PUERTO SOLLÉR Själva Sollér är vackert beläget på norra sidan av ön men vi föredrar ändå att fortsätta till den vackra lilla bukten och Puerto Sollér. OK, den kan vara belamrad av turister, bland annat med de som åkt det fina gamla tåget. Men undvik de mest semesterpackade dagarna och du har ett litet paradis. För det ultimata boendet, ta in på hotel Esplendido, svenskägt men fint för det. Bakom hotellet finns det flera terrasser med pooler med en hänförande utsikt.

SANTANYI Om du håller till på östra sidan av Mallorca kan vi rekommendera ett besök i Santanyi och dess mysiga lilla torg (mycket finare än Felanitx tycker vi). Dessutom råkar en av de bästa restaurangerna på ön med lokal mat ligga där - Es Coc.GUIDEBÖCKER OM MALLORCA

Vår rekommendation är personliga boken "Mitt Mallorca", som handlar om det majestätiska bergsrike där pinjer, cypress, stenek och tusenåriga olivträd dominerar floran. Följ med till musikfestivaler, genuina byar och enkla krogar med äkta mallorcamat.
» Mitt Mallorca
» Andra böcker om Mallorca


KARTA ÖVER MALLORCA


Visa större karta


SAJTER OM MALLORCA
» Officiell turistsajt - Illes Balear (Mallorca tillhör Baleariska öarna)
» Destination Mallorca - svensk sajt som verkar bli riktigt bra. Inte riktigt klar än.
» Inicio.es Senaste nytt i Spanien - las ultimas noticias en España.

WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Vädret Palma de Mallorca