hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Nice

Om någon föreslår weekendresor till Nice blir det svårt att argumentera emot. Toppenläge vid medelhavet. Billiga flygbiljetter tar en dit. Skönt klimat året runt. Underbart mat.

GAMLA STAN Nice gamla stad ligger mellan strandpromenaden och det mer moderna centrum. Den triangulära stadsdelen innehåller mängder av gränder och prång och det är faktiskt inte bara krimskrams i butikerna. Konstgallerier och restauranger samsas med den lokala slaktaren. Och marknadsplatsen Cours Saleya löper precis innanför strandpromenaden. Där samsas blomstermarknaden, loppmarknaden och frukt- och grönsaksmarknaden olika dagar. Missa den inte.

STRANDPROMENADEN Det var engelsmän som först kom på idén med att gå och strosa längs havet i Nice, därav namnet Promenade des Anglais. Fortfarande finns det gott om engelsmän i Nice, men på helgerna fylls den breda promenaden av lokalbefolkningen som promenererar, åker inlines eller tar en kaffe på nån av de många serveringarna. Bara utsikten av havet, människorna och staden gör att många återkommer på fler weekendresor.

ÄTA Varje gång man kommer till Frankrike blir magen glad. Nice är inget undantag. Lokala specialiteter är naturligtvis allt från havet. Ostron, hummer, kräftor, languster, you name it. Många restauranger har fasta menyer som är mycker rimligt prissatta. Missa till exempel inte klassiska Brasserie Flo, bakom Galeries Lafayette. Menyn är värd en weekendresa i sig.


GUIDEBÖCKER OM NICE

Berlitz guide till Franska Rivieran ger dig överblick och möjlighet att använda en dag till att resa runt i denna klassiska pärla till semesterbygd.
» Nice och RivieranSAJTER OM NICE
» Officiell turistsajtWEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Väder Nice