hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Prag


Weekendresor till Prag är perfekt för en snabb romantisk tripp. Det är avslappnat, billigt och trevligt. Prag har en speciell sagostämning som smittar av sig och genom att bara gå omkring under en weekend känner man sig historiskt bevandrad.

ROMANTISKT Ströva omkring hand i hand i Gamla stans gränder och försjunk in i atmosfären. Ät och drick billigt och ha roligt på någon pub eller nattklubb. Stämningen är avslappnad och leendena många. Se dock upp för ficktjuvar och människor som försöker lura dig att visa plånboken till exempel.

KARLSBRON Obligatorisk, romantisk, pampig, kraftig. Under 30-åriga kriget lyckades svenska trupper varken komma över eller spränga den. Pragborna höll stånd mot de svenska trupperna ända till Westfaliska freden. Då, när kriget var över, rapporteras svenskarna ha festat tillsammans med Pragborna vilket "bragte flera svenskar till stilla medvetslöshet".

SLOTTET Som ett sagoslott med många tinnar och torn och palats häver sig Slottet i Prag på en klippa med utsikt över staden. Räkna med flera timmar för att besöka den vackra katedralen och de olika palatsen som ingår i Slottet.

ÖL Ordet "pilsner" är tjeckiskt och de tjeckiska ölsorterna är både förebilder och ständigt populära över hela världen. Besök ölställena (exempelvis klassiska U Fleku med egenbryggd öl). Ölen kostar runt 12 svenska kronor. Den tjeckiska husmanskosten, exempelvis panerad ost, är också mycket god och billig.

ÄTA UTE Det finns fler ställen med gedigen centraleuropeisk mat än du orkar tänka dig, men det är ett måste att testa några av dem under en helg. Undvik ställena på torget i gamla stan, de är dyrare och sämre än några kvarter utanför. Vill du äta riktigt lyxigt och bra så finns det en adress att inte missa: Le Terroir. Som det franska namnet antyder är det fine dining som gäller, i mysiga källarvalv. Maten håller stjärn-klass och vinlistan likaså.

BOENDE Det finns många fina mysiga centrala kvarter i Prag och det går lika bra att bo på båda sidorna av floden. Men om du gillar arkitektur kan vi rekommendera pampiga Imperial, www.hotel-imperial.cz. Det är ett genuint Art Deco-palats med förmodligen en av Europas vackraste frukost (och middag)-matsalar. Palatset är gammalt förstås, men gemytligt och man bor bra på promenadavstånd till gamla stan.

JUDISKA KYRKOGÅRDEN Från hotellet ovan har du nära att gå till judiska kyrkogården, vilket är ett måste när du besöker Prag en helg. I området har du flera olika typer av synagogor som är öppna för besökare.
GUIDEBÖCKER OM PRAG


» Promenader i Prag

» Andra guideböcker till Prag


SAJTER OM PRAG
» Prague Information Service - officiell sajt
» The Prague Post - engelskspråkig Prag-tidning. Där får du de bästa och mest aktuella tipsen.


KARTA ÖVER PRAGVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 


Väder Prag