hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Rom


Rom kallas för världens största friluftsmuseum. Vingslagen ur historien finns mitt i vardagslivets vimmel. Medelhavsklimatet och de italienska dofterna väcker slumrande nordbor. En weekend till Rom blir med allra största säkerhet en varm upplevelse.


ROMARRIKET Collusseum, Forum Romanum, Pantheon, Cirkus Maximus. Rom var navet i en spännande tid där Gladiatorer kämpade på arenorna, galna kejsare höll hov och vanliga romare levde stadsliv på torgen. Bli en del av "den eviga staden" genom att vandra runt bland spåren.

VATIKANEN Förflytta dig sedan till Vatikanstaten. Den katolska kyrkans hjärta. Inse kraften i den gigantiska S:t Peterskyrkan och vimla med munkar, kardinaler och försäljare. Vid besök i Vatikanen eller någon större katedral bör man ha långbyxor.

LEV LA DOLCE VITA Rom är ganska stökigt, både arkitektoniskt och trafikmässigt. Till slut hittar du säkert ändå Fontana di Trevi - där Neptunus rider på vattnet i sin vagn och där Anita Ekberg badade i filmen Det ljuva livet. Det är nu det börjar. Njut av allt Rom har att ge. Romarna visar sina känslor, lagar god mat och håller i allmänhet stilen. Släng ett mynt i fontänen och du kan vara säker på att få göra flera weekendresor till Rom.


GUIDEBÖCKER OM ROM

Smart kartguide. Perfekt för weekendresor. Tips av bland andra den mångårige Rom-journalisten Peter Loewe.
» Rom
» Andra böcker om Rom
» Karta över Rom En Romkarta i bagaget ger dig bättre kontroll.


SAJTER OM ROM
» Officiell turistsajt - Roma Turismo
» Romebuddy - turistinfo från en som lever i staden
» Capitolium.org - Spännande om Roms historia


KARTA ÖVER ROMVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Väder Rom