hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Sälen

Den klassiska svenska skidorten Sälen växer stadigt och vill växa ännu mer. En charterflygplats planeras, ett upplevelsecenter för sommarturister står klart och svensken åker skidor i Sälen som aldrig förr. Vi reste dit på familjeweekend för att kolla vad som händer.


UPPLEVELSER Om man ska vara ärlig är ju Sälenfjället mest en stor kulle och bara skidåkningen utövar kanske inte en så stor lockelse. Istället är det på kringaktiviteterna Sälen lever och en skidsemester gör ingen besviken. De mindre barnen trivs bäst i Trollskogen på Hundfjället, de större utforskar de vidsträckta systemen på egen hand medan pappa och mamma pausar i solen på Lindvallens lodge. After Skierna är många, men i stort sett likadana och funkar bäst utan barn. På kvällen unnar sig familjen en kväll på den numera klassiska restaurangen Lammet & Grisen. De som orkar festar vidare på Högfjällshotellets klubb HC hela natten.

EXPERIUM En gigantisk satsning vid foten av Lindvallen skidbackar ska leda omvandlingen av Sälen till en av Skandinaviens hetaste destinationer året om. Experium heter byggnaden och innhåller bland annat flera pooler med Sveriges första flowrider för surfning inomhus, bowlingbanor, barer, simulatorer, konferensanläggning med mera.

DET EGENTLIGA SÄLEN
Bortom systemen och det konstgjorda finns en vacker bygd runt Sälen. Det är historisk mark, vilket manifesteras av Vasaloppet varje år. I byarna runt Sälen talas också en dialekt av svenska som är helt vansinnig och inte går att förstå överhuvudtaget. Västerdalälven rinner genom Sälen och sommartid kan du paddla kanot och titta på bävrar. Det finns också fantastiska vandringsleder längs med älven och upp på fjället. Sälen är helt enkelt ett stycke ödemark som ligger förhållandevis nära Sveriges stora befolkningscentra.


SAJTER OM SÄLEN
» salen.se - Den officiella sajten från turistbyrån

» Skistars sajt om Sälen. Skistar driver fyra av de sex stora anläggningarna plus Trysil på andra sidan gränsen. Företaget har något som börjar likna en monopolställning vilket känns tveksamt och priserna på liftkort har möjligen ökat lite för mycket. Vill du stötta något annat så åk till mysiga Kläppen - ett familjeföretag som skapar en mer personlig atmosfär.


KARTA ÖVER SÄLENVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   Foto: Krister Halvars