hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i norra Jylland

Upplev ljuset i Skagen och ett genuint stycke Danmark genom att resa genom norra Jylland över en weekend.


SKAGEN Svenska konstnärer drogs för över 100 år sedan till det säregna ljuset längs med Skagens stränder. Och det är ett magiskt område även i dag. Skagerack och Kattegatt möts på Jyllands norra udde och skapar en gigantisk sandstrand. Du besöker förstås konstmuséet och tittar på Skagenmålarnas alster och vandrar sedan längs stranden. Sedan avslutar du med en genuin måltid inne i Skagen by.

AALBORG Egentligen ska Aalborg stavas Ålborg enligt ett 60 år gammalt dekret från Köpenhamn, men Jyllandsborna är kända för att inte ta order från någon. De är karga och hårda danskar, men kan även bjuda på mycket värme och "hygge" som dansken säger om trevlig samvaro vid maten. Aalborg är främst restaurang-gatan Jomfru Ane Gade där du äter gott och provar den lokala snapsen, för att sedan gå vidare till något av diskoteken och barerna.

DJURSLANDET Som en halvö på den jyllänska halvön står Djurslandet ut. Omgivet av stränder på tre håll är det naturligtvis havet som utgör mycket av lockelsen med området, men inne i landet hittar du till exempel en mängd historiska lämningar av vikingar och en mängd slott och herresäten. Barnen vill inte missa Djurs sommarland som sjuder av aktivitet. I väntan på färjan från mysiga Grenå mot Sverige kan du också ta dig en titt på hajarna i Kattegatt-centret invid terminalen.

Detta är en av de weekendresor där du som är (klimat)smart hoppar över flyget och tar bilen med dig via färjeförbindelserna från Västra Sverige. Annars har Aalborg Danmarks tredje största flygplats. En bil-rutt man kan följa är Göteborg-Fredrikshavn och sedan Skagen, Aalborg och Djurslandet och därefter färjan från Grenå till Varberg.
SAJTER OM NORRA JYLLAND
» Några av skagenmålarnas bilder
» Officiell turistsajt för Aalborg
» Ljusets land - turistinfo om norra Jylland


SAJTER OM NORRA JYLLANDVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Vädret Skagen