hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Sommarsverige


Weekendresor är inte bara utländska städer. Sverige har mer att bjuda på än många svenskar kanske inser, vilket den ökande turistströmmen hit också indikerar. Så varför inte stanna inom landets gränser nästa gång det är dags för en weekendresa? Det blir oftast både billigare och miljövänligare och du utnyttjar de få dagarna en weekend innehåller bättre. Dessutom bör man inte lämna Sverige på sommaren utan spara utlandsresan till de dagar då det inte är människovärdigt att bo i Skandinavien.

Weekend-resor.se har gjort nedslag i Sommarsverige och presenterar här några riktigt goda smultronställen i vårt avlånga land:

STOCKHOLM Vi har redan skrivit om Stockholm, men inleder ändå sommarguiden med att påpeka att denna stad är Sveriges enda internationella weekend-stad, dit man kan resa för att shoppa, barhoppa, gå på fascinerande muséer och strosa runt i storstadsatmosfär. Missa alltså inte att turista i din egen huvudstad. Tillägg till den existerande guiden är tips om Gröna Lund. Det stora, lilla tivolit på Djurgården är för många en självklar del av ett stockholmsbesök, men köerna kan vara riktigt svårartade. Boka alla biljetter och åkband på nätet - www.gronalund.com - då slipper du inleda med att köa för att komma in. Häng dessutom på låset vid öppningen klockan 11 så får du några åk utan köer. Ett nytt tips på boende i Stockholm är nya Elite Hotel Marina Tower som är inrymt i den gamla kvarnbyggnaden vid Danvikstull. Precis utanför går båtar direkt till Gröna Lund och innerstaden och det blir ett avslappnat sätt att besöka Stockholm och få tillgång till skärgårdsatmosfären i "Nordens Venedig".

NYKÖPING - En av Sveriges äldsta städer med en välbevarad historisk stadskärna, med närhet till havet och goda kommunikationer. Nyköping har helt enkelt det en weekendstad ska ha. Strosa längs Nyköpingsån, fika i nå't galleri och titta in på slottet Nyköpingshus där det blodiga Nyköpings gästabud stod 1317. Vid sidan av historien får du inte missa det moderniserade hamnområdet. Det är där man går ut på kvällen. Ett tips är Hamnmagasinet efter en middag på Skeppsbron 11 som har bra standardmat - välj gärna fiskrätterna. Som besökare i staden parkerar du gratis genom att hämta ett parkeringstillstånd på turistbyrån.

HALMSTAD - En klassisk svensk sommarstad med många valmöjligheter både vad gäller strand och nöje. Staden ligger vid havet längs ett pärlband av sandstränder och det är bara att välja: Östra strandens något bedagade och lokala atmosfär med extremt barnvänlig långgrundhet eller Tylösands internationella mainstreamkänsla. Kanske du ska åka en bit norrut till Frösakulls skönhet istället? Stadskärnan bjuder på många restauranger, rejält hålligång och en hel del shopping. Ett trevligt hotell är Grand vid Centralstationen.

VÄSTERÅS - Denna anonyma industristad är väl inget att ha som turistmål, kanske du säger. Nja, kanske inte då allt handlade om tillverkningsindustri, men staden utvecklas. I dag vill man kalla sig Mälarstaden och kan så göra eftersom man har öppnat upp ner mot vattnet med gångstråk och bostäder. Ett ganska så stort shoppingcentrum, historiska stadsdelar, gott om restauranger och hotell gör att det är fullt möjligt att ta en weekend i Västerås. Ta färjan ut bland Mälaröarna, promenera i de centrala delarna och titta förbi slottet och domkyrkan och ta dig sedan upp på Djäkneberget för utsikten och avsluta kvällen på bästa restaurangen Frank.
blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se