hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Stockholm


Stockholm i våra hjärtan. Vem har inte tänkt på att ta den där resan till Stockholm efter att ha sett Allsång från Skansen? Stockholm är verkligen perfekt för weekendresor. Staden är enkel att ta sig runt i, det mesta sevärda finns inom rimliga avstånd. Och Stockholm är vackert som ett vykort.

MATEN OCH VINET
Stockholm har ett fantastiskt utbud av vin och mat på de många fina restaurangerna (vinbutiker finns ju tyvärr inte vid sidan om Systembolaget). Kanske är det bästa förslaget att kolla in de många enklare bistro-restauranger som numera finns vid sidan om fine-dining-ställena. För dig som gillar vin är det bara att gratulera, stan har ett enormt utbud av fina vinlistor. Kolla in Star Wine Lists guide till Stockholms bästa vinbarer.

STADSDELARNA Stockholm är den enda svenska staden som är stor nog för att ha utpräglade olika stadsdelar i innerstaden. Östermalm och Södermalm är varandras motpoler. Östermalm är stram, ståndsmässig och belevad med boulevarder och chica boutiquer. Södermalm är stökig, bohemisk och har sina egna koder med chica boutiquer, fast där säljer de dyra kläder som skulle kallas skräp på Östermalm. Mer neutrala är Vasastan och Kungsholmen. Och i själva city finns den stressiga smältdegeln, med shoppingen på NK och Åhléns, finanskvarteren med män i kostym och slips, krogarna kring Stureplan och mycket, mycket mer.

VASAMUSEET Stockholms mest sevärda museum, låt inte någon slå i dig något annat. Vasamuseet på Djurgården har stått längre än fuskbygget Moderna museet rakt över vattnet på Skeppsholmen. Och såvida du inte är besatt av modern konst så är Vasamuséet tio gånger bättre. Regalskeppet Vasa är mäktigt, och inramningen med berättelser, bilder, filmer och guider flyttar dig tillbaka till den ödesdigra dagen i augusti 1628. Värt en weekendresa i sig.

UTSIKTERNA Varför är Stockholm så vackert? Det beror på vattnet. Där andra storstäder blir oöverblickbara gytter är Stockholm uppbrutet och fullt av utsikter. Slå dig ner vid vattnet och låt blicken vandra över stadsdelarna. Från Söders höjder har du massor av läckra vyer. Pick-nick på Skinnarviksberget, lyxig middag på "Gondolen" vid Katarinahissen eller en öl/fika på "Mosebacke" intill. Solnedgångarna kan vara tidlösa. Weekendresor är inte bara utlandet. Bor du inte i Stockholm så gör en weekendresa till huvudstaden.GUIDEBÖCKER OM STOCKHOLM

Enkel och billig liten guidebok med ordentlig karta. Så att du inte går bort dig alldeles.
» Stockholm - 67 kr.
» Andra böcker om Stockholm


SAJTER OM STOCKHOLM
» Officiell turistsajt - Stockholmtown.com
» Allt om Stockholm - internetpublikation med massor av tips.SPECIALTIPSET
» Finlandsfärjorna Känner du för att bara slippa Gamla stans trängsel eller dyra caffe latte-ställen? Hoppa över en hotellnatt och ta in på en finlandsfärja istället. Oftast lägre pris på sängplatsen och garanterad havsutsikt. Färjorna avgår oftast vid 18-tiden och lägger till igen vid 14-16 nästa dag. Dygnskryssningarna är mest populära. Viking Cinderella kör lite yngre och lite mer party än Birka-båtarna som har en mer mogen publik - ibland med övervikt på pensionärssidan. Birka Paradise har en skön pool med havsutsikt.


SAJTER OM STOCKHOLMVisa större karta
blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 


Väder Stockholm