hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Tallinn


Tallinn är en charmfull brytpunkt mellan ryska och skandinaviska inflytanden med egen personlighet. På en liten och stämningsfull yta finns det gott om kultur och nöje som kan tillfredsställa både klassiska och moderna smaker!

GAMLA STADEN s atmosfär upplevs bäst på den centrala Raekojaplatsen kantad av medeltida byggnader, ett bevarat apotek som varit igång sedan 1422 och Tallinns eleganta stadshus vars spira erbjuder en fantastisk utsikt över stan. Här finns många kaféer och restauranger där man kan ta en paus efter en promenad genom charmiga gränder och gamla kyrkor (bl a den svenska kyrkan) eller på befästningen längs Muurivahe, nära livliga Viru. Prova gärna en restaurang med medeltida musik och personal klädd som på 1500-talet för att roa små och vuxna. Beundra de gamla tornen och muren samt moderna blomarrangemang från parken utanför befästningen längs Rannamäe. På vägen tillbaka, ta dig an flera hundra trappor i Sankt Olav kyrkas klocktorn som belönas med utmärkt utsikt.

TAMPOOGår man upp Pikkgatan till Lossi Plats blir byggnaderna större och lite mer präglade av ryska influenser. Börja med ett besök till imponerande Aleksander Nevski-katedral enoch parlamentet mitt emot. Fortsätt sen bakom domkyrkan bland de lugna gator där flera gamla palats har blivit ambassader. Då Tampoo finns på en kulle finns det flera fina utsikter över Tallinns gamla och moderna delar. Avrunda promenaden med ett glas i den bohemiska gården på Kohtus ände.

OLIKA EPOKER på en liten yta: här hittar du stora shoppingcentrum på gångavstånd från gamla stan såväl som traditionella bärnstenaffärer, toppmoderna lyxiga hotell som Swisshotel (vars restaurang Horisont bjuder på både god mat och utsikt över gamla staden och hamnen) och det nyöppnade hotellet Schlössle i ett medeltida renoverat hus (och sin rättvist berömda restaurang). Och för något unikt, prova Depeche Mode-baren, helt dedicerad till bandet och nämnd av Lonely Planet bland de 10 mest ”weird” barerna i världen!

SAJTER OM TALLINN

» Officiella turistsajten för Tallinn

» Baltic Times - nyheter på engelska från EstlandWEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   


Vädret Tallinn