hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Tel Aviv

På jakt efter mer originella weekendresor? En garanterat het weekend får du i Tel Aviv. Sola och bada i världspolitikens centrum och inspireras av ett pulserande tempo dygnet runt.

STRANDEN Ät frukost med havsutsikt på någon av de stora barerna vid den gamla hamnen. Vandra sedan längs med strandpromenaden, ta dig ett dopp och sola på den finkorniga breda sandstranden. Ta en lunchpaus i sanden på La-La-Land vid Sheraton Hotel som är en trevlig strandbar med mycket på menyn. När du har nått stadsdelen Jaffas historiska gränder ska du inte missa den stora loppmarknaden. Framåt eftermiddagen styr du bort från stranden, till någon av de otaliga barerna, snabbmatställena från olika hörn av världen, marknaderna och ett myllrande israeliskt folkliv som pågår dygnet runt.

UTFLYKTERNA Från Tel Aviv tar det 35 minuter till Jerusalem. Bäst är att ta sheruten, minibussar som snabbt fylls. Jerusalem är världens religiösa centrum, vibrerande av politik, motsättningar, gud och historia. Försök hålla sinnena öppna. Det är ändå omöjligt att förstå alla lager i stadens stämningar och motsättningar under ett besök. Israel har ett vibrerande modernt och urbant liv längs med Medelhavskusten, men helt andra miljöer inåt landet. Missa inte Galiléens grönska eller öknens storslagna ödslighet. I Negevöknen kan du till exempel hyra rum på unika vingårdar (exempelvis Camey Avdat) där man driver upp stockar i öknen med hypermodern teknik.

ENERGIN Tel Aviv är en ung stad, vars koncentrerade Bauhaus-arkitektur placerat den på Unescos världsarvslista. Blandningen av öst och väst, europeiskt och orientaliskt syns överallt och kulturkrockarna, den politiska situationen och trängseln skapar ett driv som det bara är att hänga med i. Det gör weekendresor till Tel Aviv till en rejäl energi-injektion för svenskar.

Mer fakta: Till Tel Aviv kommer du numera med lågprisflyg direkt från Arlanda. Priserna startar på 1.495 :-. Säkerhetssituationen i området är skakig, men faktum är att risken att råka ut för ett attentat som besökare i Tel Aviv - Jerusalem är extremt liten. Det är dock viktigt att följa nyhetsrapporteringen i området.

GUIDEBÖCKER OM TEL AVIV

Wallpaper Tel Aviv är en guide framtagen av design- och livsstilsmagasinet Wallpaper och visar vägen till det moderna Tel Aviv.
» Wallpaper Tel Aviv
»  Lonely Planets "Israel and the Palestinian Territories"


SAJTER OM TEL AVIV
» Officiell turistsajt
» Tel Aviv Insider är en mer personlig och djupare guide
» Haaretz, engelskspråkig nyhetsförmedling från Israel

KARTA ÖVER TEL AVIVVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se 


Väder Tel Aviv-Yafo