hem till weekend-resor.se
SVERIGES STORA GUIDE TILL WEEKENDRESOR NYTT! Tallinn - mycket weekend för pengarna

VÄLJ WEEKENDRESA
   

Weekend i Venedig


Fick du bara göra en weekendresa i ditt liv borde Venedig ligga högt på listan. Staden på vattnet har varit ett turistmål i flera hundra år. Anledningen är förstås att det inte finns något liknande på jordklotet. Venedig är som gjort för verklighetsflykt.

UNDERGÅNG Venedig är byggd på uråldiga pålverk och det är svårt att förstå hur den kanalgenombrutna bebyggelsen överhuvudtaget kan stå kvar ute i Medelhavet. Faktum är att staden är på väg att sjunka och man jobbar hårt på planer för att rädda den. Venedig är inte en normal stad. Det är snarare en spelplats med en skugga av undergång som fond. Tidigare i historien samsades obscent påkostade maskerader i stadens många palats med pestens härjningar i gränderna. Livslust var granne med död på ett påtagligt sätt, vilket även satt spår i litteraturen.

ROMANTIK Inga bullrande bilar, bara vindlande gränder och broar över kanalerna där gondoljärerna rattar sina svartglänsande flytetyg. Många par vandrar hand i hand eller ligger bakåtlutade på gondolernas sammetssoffor och Venedigs själ gör att romantiska weekendresor inte bara blir sliskigt sockersöta. Räkna dock inte med att få vara i fred på den kända Rialto-bron. Försök resa i maj-juni eller september. Då är staden inte smockfull med turister och de översvämningar som kan lägga hela den berömda Markusplatsen under vatten har inte kommit igång.

GÅNGAVSTÅND Weekendresor till Venedig ger dig inte bara en garanterat annorlunda upplevelse. Staden är också mycket lämplig som weekend-mål eftersom du strosar i helt bilfria miljöer. Priserna ligger dock högre i Venedig än i övriga Italien.


SAJTER OM VENEDIG
» Hotell Rialto har en sajt på svenska med information väl anpassad för weekendturisten.
» Officiella turistbyrån


KARTA ÖVER VENEDIGVisa större karta


WEEKENDPAKET, FLYG, HOTELL - PRAKTISKA LÄNKAR
Boka flyg, weekendpaket och boende - snabbt, enkelt och billigt.


blog comments powered by Disqus
© weekend-resor.se   Vädret Venedig